У оквиру кампање „На матуру без аутомобила“ у Средњој школи у Кучеву одржана је едукативна трибина под називом „Не турирај – матурирај“. Трибину су организовали Савет за безбедност саобраћаја Општине Кучево и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије. Циљ ове кампање је да се матурантима укаже на све опасности које могу настати, уколико приликом одласка и повратка са матурских прослава, сами возе аутомобиле.

На трибини су представници Агенције за безбедност саобраћаја истакли  значај превентивних мера и едукације младих возача како би се смањио број саобраћајних несрећа у којима су они учесници. Било је речи и о значају алтернативних и безбеднијих начина превоза у оваквим приликама попут коришћења јавног превоза или ангажовања такси служби.

Трибини су испред локалне самоуправе присуствовали председник Општине Кучево Ненад Микић и председник Савет за безбедност саобраћаја Општине Мирко Петровић.

Ученици су имали прилику да чују искуства и савете стручњака из области саобраћајне безбедности, да постављају питања и изнесу личне ставове о овој теми.

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content