2021-01-26T09:57:59+01:00 26. јануара, 2021. 09:57 |

Кучево: Неговање међуетничких односа

Општина Кучево је пример локалне самоуправе која негује изванредне међуетничке односе свих који живе и раде на овим просторима,посебно односе Срба и Влаха али и других мањина, једна је од оцена државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе, др Ивана Бошњака, који је ових дана посетио Кучевљане.

Бошњак је у разговору са председником Општине Кучево др Иваном Рајичићем и његовим замеником Ненадом Микићем истакао да је Министарство задовољно досадашњим радом ове локалне самоуправе, посебно у условима оптерећеним пандемијом изазваном ковидом -19. Сугерисао је представницима Општине да Кучево у овој години учествују на што више јавних позива чији је циљ унапређење рада локалног парламента и поспешивање функционисања електронске управе.

-Ова општина је пример доброг суживота различитих култура и обичаја и заслужује сваку помоћ државе, истакао је државни секретар.
У разговору са др Бошњаком, осим председника и заменика председника Општине учествовали су још и шеф Канцеларије за ЛЕР Ненад Шулејић и председник Националног Савета Влаха Републике Србије Новица Јаношевић.