„Даровито дете у вртићу – препознавање и подстицање даровитости деце предшколског узраста„ назив је семинара који је прошле суботе организован у објекту „Сунце“ Предшколске установе „Лане“. Полазници су били васпитачи из сва три објекта: „Сунце“ и „Маслачак“ из Кучева и „Цврчак“ из Раброва као и васпитачи из припремно – предшколских група свих основних школа са територије општине. Основни циљ едукације путем семинара је проширивање знања васпитача о феномену даровитости, препознавање потенцијално даровите деце, сензибилизација васпитача на потребе и могућности даровите деце, стицање знања о основним начелима и могућностима рада са даровитом децом у вртићу.

Неке од тема биле су: Како препознати даровито дете предшколског узраста, Даровитост и породица, Васпитач и даровито дете, Основна начела и модели рада са даровитом децом предшколског узраста, Демонстрација игара за подстицање креативног мишљења и вербалних способности…

Семинар су реализовале мр Данијела Обрадовић, стручни сарадник, психолог ОШ „Десанка Максимовић“ из Ваљева и мр Мира Јовановић, предавач на Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content