Рудник у Мајданпеку ових дана, на позив директора компаније ЗиЂин посетили су представници Општине Кучево, председник др Иван Рајичић и  помоћник председника Даријан Дрикић. Циљ посете био је сагледавање предузетих и планиране мере на заштити животне средине превасходно реке Пек. 

     -Једна смо од локалних самоуправа која се максимално залаже за  заштиту животне средине због чега смо успоставили непосредне контакте са највишим руководиоцима компаније ЗиЂин. Данас смо имали прилику да се и лично уверимо шта је све урађено у претходном периоду на пољу затварања система отпадних вода са копова, а све у циљу заштите реке Пек, каже председник Општине др Рајичић.

     Гостима је представљен затворени кружни систем отпадних вода, које се сада враћају на копове и више се не уливају у реку. Организована је и презентација мерне станице у којој се континуирано врши мониторинг квалитета воде Пека, која је поново чиста и бистра…

     Директор ЗиЂина обавестио је да је у Руднику  запослено више од 200 Кучевљана  што је знатно више него у фебруару ове године.

     -Разговарали смо о будућој сарадњи, новом запошљавању грађана са територије општине Кучево и још бољем повезивању општина Кучево и Мајданпек“, рекао је др Рајичић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content