2020-09-21T12:25:38+02:00 21. септембра, 2020. 12:25 |

Кучево: O туризму као глобалном феномену

У хотелу „Рудник“ у организацији Удружења грађана „Ентузијасти Кучева“ одржан је дводневни семинар у оквиру пројекта “Лакше до донатора”. Партнери на пројекту су Општина Кучево и Туристичка организација општине.

Циљ семинара је да употпуни туристичку понуду општине у смислу нових трендова и акција које је потребно предузети на плану развоја туризма у јавном и цивилном сектору.

Присутнима су се овом приликом обратили заменик председника Општине Ненад Микић и члан Општинског већа задужен за туризам Милош Петровић.

 „Предавање је изазвало велико интересовање оних који се баве туризмом и верујем да је то добар сигнал, истакао је Милош Петровић.

Према речима Ненада Микића оваква и слична предавања могу само да допринесу сагледавању одређених потенција у овом случају туристичких као што су значајно историјско и културно наслеђе, повољно географско подручје, незагађена природа. Могућности за развој туризма у општини су велике и у том правцу треба се посветити и изградњи инфраструктуре, рекао је Микић.