2020-01-10T09:06:51+01:00 10. јануара, 2020. 09:06 |

КУЧЕВО: Одмичу радови на изградњи кречних пећи

Председник Oпштине Кучево Владимир Стојановић, заједно са замеником Небојшом Митровићем обишао јe радове на изградњи нових кречних пећи у Каони. Вредност овог пројекта кинеске компаније Gang Yuan C.O.O doo Смедерево је нешто преко 20 милиона евра. Домаћини  Zhang Yanminаg, Charles Li Nan, Xing Xupeng, Зоран Ђокић и представник извођача  упознали су Стојановића и Митровића са реализацијом пројекта. Реч је о изградњи савременог постројења за прераду ровне масе чији је годишњи капацитет милион тона, новој трафо станици изузетне снаге, новој управној згради и пећи дневног капацитета 600 тона креча за потребе HBIS SERBIA у Смедереву. У оквиру пројекта већ је завршена изградња гасне станице.

        „Изузетно сам поносан што се на територији наше општине изводи овакав пројекат, јединствен у браничевском округу и шире. Покретање производње креча за нашу локалну самоуправу значи много, рекао је Владимир Стојановић.

          Zhang Yanminаg, генерални менаџер компаније Gаng Yuan C.O.O doo изразио је очекивања да ће се успешна сарадња са Кучевљанима наставити и искористо прилику да грађаним честита велику хришћански празник – Божић.