2018-08-01T19:54:22+02:00 1. августа, 2018. 19:46 |

Кучево: Одржан 13. Фестивал трубе „Мирослав Миле Матушић“

Најбољи оркестар Владимира Ивановића

Захваљујући некрунисаном краљу трубе Милету Матушићу, Кучево је недавно поново било седиште такмичења српских трубача. На 13. фестивалу посвећеном овом легендарном трубачу, на Летњој позорници испред Центра за културу наступили најбољи солисти и оркестари, победници Гуче и других фестивала у земљи и иностранству. Тренутно најбољи трубач у Србији, Бојан Ристић на фестивал је, због повређене ноге дошао на носилима, јер је жеља да наступи „на фестивалу посвећеном овој легенди, највећа част сваког трубача, рекао је.

         Овогодишњи фестивал, у односу на све претходне, претрпео је многе измене. По  први пут у такмичарском делу наступили су и оркестри уз трубаче солисте. Тако су љубитељи трубе из Кучева и околине, након дефилеа учесника улицама града, заједнички одсвиране химне трубе (Са Овчара и Каблара) и свечаног отварања фестивала од стране председника Скупштине Општине Кучево Владимира Стојановића, имали прилике да уживају у наступу шест соло трубача: Кристијана Азировића, Милована Радула, Елвиса Бајрамовића, Горана Чурчића, Владимира Ивановића, Стефана Ребића и Бојана Ристића, који су изводили по једну композицију из опуса Мирослава Матушића. Затим су наступила и шест оркестра: Кристијана Азировића, „Новосадски трубачи“, Елвиса Бајрамовића, Ивана Јовановића, Владимира Ивановића, Мије Бонџилћа и Бојана Ристића.

         Жири у саставу Богдан Трифуновић, Данка Лајић Михајловић и Велизар Матушић, за најбољег младог трубача прогласио је Дејвида Бајрамовића, статуету и новчану награду за најбоље извођење песме из опуса Милета Матушића добио је Стефан Ребић из Ужица, док је за најбољег трубача проглашен  Бојан Ристић из Владичиног Хана. Најбољи оркестар по оцени жирија је оркестар  Владимира Ивановића из Загужња. Награде су уручили помоћница председника Општине Кучево Јасмина Ћамиловић, члан Општинског већа Милош Петровић и председник СО Кучево Владимир Стојановић. Након тога уследио је традиционални ватромет.