Чланови Већа општине Кучево усвојили су предлог одлуке о завршном рачуну за протеклу годину и разматрали близу 40 тачака.

На седници су утврђене категорије становништва које ће имати право на повлашћену вожњу у међуградском превозу, а то су војни инвалиди од I до X групе, лица која имају утврђен статус особе са инвалидитетом, телесним оштећењем од 70 посто и више, на основу Правилника о утврђивању телесних оштећења, лица болесна од карцинома, деца са посебним потребама  са пратиоцем, корисници сталне социјалне помоћи, труднице и породиље са дететом до навршене друге године живота.

На дневном реду су били и извештај Центра за социјални рад о броју корисника једнократних социјалних помоћи, којих је 435, потом, разматрање измењених финансијских планова појединих месних заједница и спортских колектива, као и разматрање предлога Правилника за финансијско управљање и контролу за сва одељења у Општинској управи Кучево.

Одлучено је и да се Скупштини општине упути предлог Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Кучево за 2019. годину. Сет тачака се односио на поједине сегменте рада ЈКП „Кучево“. Веће је упознато и са предузетим радњама Туристичке организације Кучево о управљању над Спомеником природе  „Дубочка пећина – Гаура Маре“, захтевима појединих месних заједница, удружења грађана, скупштина станара више зграда, као и појединих грађана.

Share.

Comments are closed.

Skip to content