Март у Кучеву и ове као и прошле године протећи ће у знаку Другог фестивала глумаца аматера који на овим просторима, са више пауза, постоји од тридесете године прошлог века. На позоришним даскама Центра за културу „Драган Кецман“ љубитељи позоришне уметности ове године имаће прилику да уживају у седам представа аматерских позоришта из Малог Црнића, Београда, Пожаревца, Јагодине, Костолца, Велике Плане и Раче Крагујевачке. Представе ће, поред посетилаца помно пратити и стручни жири који ће на крају Фестивала одлучити о најбољим креацијама и наградама: за најбољег глумца – глумицу вечери, најбољу епизодну улогу, најбољег младог глумца – глумицу и за најбољег ветерана глумца – глумицу.

Други Фестивал глумаца аматера почео је синоћ представом „Иза божијих леђа“, Општинског аматерског позориште  „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића а по оцени жирија, који чине председник Миодраг Лика Винкић и чланице  Александра Петровић и Санела Анкић  глумица вечери била је  Драгана Милутиновић.

У недељу, 10. марта представиће се Студио глуме Театар 011 из Београда са представом „Вечерња ружа“. Среда, 13.март  резервисана је за Пожаревљане, за представу „Нормалан, а луд“ коју ће извести Позориште „Миливоје Живановић“  Центра за културу Пожаревац. Средином марта у госте Кучевљанима долазе Јагодинци, њихово  Градско позориште одиграће  представу „Омча“. „Антигона у Њујорку“  је назив представе позоришта Кастелум из Костолца која ће бити изведена 20. марта, док је „Чудо у Шаргану“ аматера из Велике Плане на програму у петак, 22. марта. Последња представа на фестивалу биће изведена 27. марта када ће заиграти позоришни аматери КЦ „Радоје Домановић“ из Раче. Они су припремили „Буре Барута“.

      Све представе су бесплатне и почињу у 20 сати.

Share.
Leave A Reply

Skip to content