Национално удружење произвођача рукотворина Етно мрежа, у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), позвало је занатска удружења, жене и младе у Србији и региону југоисточне Европе, који се баве старим техникама ручног рада, да своје умеће представе јавности у оквиру 9. регионалне жириране изложбе „100 жена – 100 минијатура“. Тема изложбе је „Чувари традиције“. Сви заинтересовани до 15. септембра могу да пошаљу експонате у техникама веза и златовеза, нецања и хеклања, пустовања, ткања, керамике, као и минијатуре израђене комбинованим техникама. Сви аутори који пријаве учешће на изложби имају прилику да се афирмишу и добију признање струке и јавности за свој рад, али и вредне награде.

Позив је упућен и општинама, канцеларијама за локални развој, месним заједницама да информишу и анимирају ауторе и пријаве њихово учешће, а локална заједница са највећим бројем експоната добија специјално признање дипломатског жирија.

Имајући у виду велики број удружења на подручју општине Кучево које се баве израдом рукотворина са циљем очувања традиционалног наслеђа, позив да шаљу своје радове упућен је и женама као и младима са овог простора.

Share.

Comments are closed.

Skip to content