Aко је судити по висини одобрених средстава из Министарства привреде  за инвестиционе активности у овој години, Општина Кучево се може сматрати лидером у Браничевском округу. На располагању јој је близу 80 милиона динара тачније 76 милиона и ових дана Кучевљани су и званично започели реализацију одобреног пројекта.

На конференције за медије председник Општине др Иван Рајичић обавестио је да ће се у наредних 60 дана интензивно радити на 7 локација.

-Почињемо да реализујемо пројекат од изузетног значаја за нашу општину. Одобрена су нам висока средства која нам пружају велику могућност да у оквиру нашег политичког и привредног потенцијала кренемо ка напретку. Пројекат није битан само по томе што је у питању велика вредност радова већ и зато што се ради на локацијама које ће нам обезбедити даљи просперитет, рекао је председник Општине.

Од укупног броја локација на којима ће се изводити радови пет је у самом граду. Према речима заменика председника Ненада Микића радови ће се одвијати у центру Петровца испред зграде поште, радиће се летња позорница са новим седиштима и информативним таблама.  Новоизграђена позорница моћи ће да се користи за летње манифестације које се планирају ове године. 

-Средствима министарства радићемо прилазне стазе од улаза у Кучево до центра града, комплатну Улица Бошка Вребалова са приступним тротоарима и засадима нових дрвореда. Пројекат предвиђа и уређење Видиковца „Јелена стена“ у дужини од 500 метара које смо започели прошле и треба да завршимо ове године. Једна од највећих деоница коју треба асфалтирати је пут ка Пећини Церемошња. Средства су нам одобрена и за изградњу приступног пута до саме виле краља Александра и центра села Нереснице, рекао је на конференције заменик председника Општине Ненад Микић који је изразио захвалност Министарсту привреде на одобреном пројекту и опредељењу знатних средстава за инвестиције којима се обезбеђује развој Општине Кучево.      

Share.

Comments are closed.

Skip to content