2017-04-08T21:42:13+02:00 8. априла, 2017. 21:42 |

Кучево: Субвенције за младе пољопривреднике

-brazdaСлужба за пољопривреду Оштинске управе Кучево обавестила је заинтересоване да је почела примена новог Програма субвенционисања младих пољопривредника по коме на подстицаје могу да рачунају пунолетни млади пољопривредници, носиоци комерцијалних породичних пољоривредних газдинстава и млади предузетници који на дан подношења пријаве имају навршених 18 , а највише 40 година. Они који испуне услове могу да рачунају на средства до 1.200.000 динара.

            Министарство пољопривреде и заштите животне средине даваће новац за подршку инвестицијама за развој и унапређење примарне биљне производње и припрему пољопривредних производа за тржиште на пољопривредним газдинствима младих пољопривредника. Такође,средства ће се одобравати и за подршку инвестицијама за развој и унапређење примарне сточарске производње, као и за подршку инвестицијама за развој и унапређење прераде млека, поврћа и воћа на газдинствима младих пољопривредника.

            Предност приликом рангирања кандидата имаће они који се пријављују за инвестиције које се односе на припрему за продају или прераду примарних пољопривредних производа у сврху остваривања додатне вредности, посебно ако долазе из неразвијених подручја са отежаним условима  за бављење пољопривредом. Такође,  у повлашћеном положају биће младе пољопривреднице, као и они који имају одговарајуће образовање из области пољопривреде или чија предузећа послују са позитивним билансом.

              Сви заинтересовани за ова средства треба да се јаве на конкурс који расписује Министарство пољопривреде и  заштите животне средине.