2020-04-14T12:38:22+02:00 14. априла, 2020. 12:38 |

КУЧЕВО: Сутра акција добровољног давања крви

У организацији Црвеног крста општине Кучево, у среду, 15. априла, у сарадњи са републичким институтом за трансфузију крви, одржаће се акција добровољног давања крви. Тим поводом, у просторијама општинске организације ЦК организован је радни састанак коме су поред председника ОО Милана Стокића и секретара ЦК Мирка Тасића, присуствовали и Ивана Родић и Немања Џодић, представници Института.

-Организација ЦК је одувек била на висини задатка, тако да очекујемо да ове среде, целокупна хуманитарна активност протекне у најбољем реду, да се одазове велики број људи иако се организује под посебним околностима у време ванредног стања, нагласила је Родић.

Према речима  председника ОО ЦК Милана Стокића, током трајања акције поштоваће се све мере које је прописала Влада Републике Србије. Он очекује да ће број добровољних давалаца потврдити хуманост ове општине.

Пре самог почетка акције, у складу са прописима медицинске струке, све просторије, као и одећа добровољних давалаца и медицинског особља биће дезинификовани. Сваком даваоцу прво ће бити измерена телесна температура. Време одвијања акције биће усклађено са почетком полицијског часа.