Почасни конзул Србије у Турској Салих Акгул Хаџифејзовић посетио jе ових дана Кучево. После пријема у Амбасади Турске у Београду, он је у Кучеву разговарао са представницима Општине, председником др Иваном Рајичићем и његовим замеником Ненадом Микићем. (Извор: Oпштина Кучево и Магазин Неретва)Тема разговора била је – могућности инвестирања и расположиви потенцијали за бржи развој града и  општине. 

Салих Акгул Хаџифејзовић је успешни бизнисмен, оснивач и власник компаније  „Салкано“, водеће турске компаније која производи  бицикле и извози их у Америку, Енглеску, Србију, Црну Гору. Тренутно компанија гради фабрику од 42 хиљаде квадратнх метара која ће бити највећа фабрика бицикли у Турској и Европи.

“Салкано” је дугогодишњи партнер Турске бициклистичке федерације, Бициклистичког савеза Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Неколико година се одржавају критеријум трке „Салkано“ у Београду, Новом Саду, на Копаонику, у Новом Пазару, у Црној Гори и Босни.

„Салкано“ је била покровитељ пријатељске бициклистичке туре ,,Мост мира“ 28. априла 2018. године када је четворо бициклиста из Турске и Србије кренуло на десетодневну туру од Стамбол капије у Београду до Београдске капије у Истамбулу. Била је то симболична акција пријатељства пред посету председника Републике Србије Александра Вучића Републици Турској.

                                                                                             

Share.

Comments are closed.

Skip to content