2018-06-13T09:20:07+02:00 13. јуна, 2018. 09:20 |

Кучево: Tрибина о насиљу

У просторијама Средње школе у Кучеву одржана је трибинаПет до дванаест! Док не буде касно! Зауставимо насиље!“ Трибина је одржана у оквиру пројекта који спроводи Удружење „Свет речи“ из Велике Плане и чији је крајњи циљ обука тимова за безбедности из десет општина у Србији, међу којима је и Кучево.


Трибину је отворила в.д. директорке ЕТМШ Јелена Живковић, а испред Удружења „Свет речи“ учешће су узеле Јелена Златкова и Јадранка Мићовић. Тим за едукацију испред Средње школе сачињавале су професорке Ана Армуш и Ксенија Јанковић, као и ученице 3/1 Милица Колунџија, Данијела Стопа и Јована Лупшић. Сем ученика, присуствовали су  просветни радници из више образовних установа са територије општине као и командир Полицијске станице у Кучеву Ненад Трајковић и полицијски службеник Иван Подколзин.

           Присутни на трибини су могли да се упознају како да препознају различите облике породичног насиља (физичко, сексуално, психичко, економско), које последице оно може да има  по децу и младе и шта треба предузети да се оно спречи.