Додела поносних картица мајкама са троје и више деце обележила је протеклу седмицу у Кучеву. На пригодној свечаности председник Покрета за децу „Три плус“ Владица Гавриловић подсетио је на значај подстицајних мера и погодности у Србији којима се жели зауставити пад наталитета.

„Једна од тих мера је и установљавање поносних картица које се додељују мајкама са троје и више деце. Уколико желимо да нас је у Србији више, морамо настојати да се повећа број породица са троје и више деце. Данас их је 138.000, потребно је да их има више од 800.000. У противном Срби ће у сопственој држави постати мањина, рекао је Гавриловић.

Позив да присуствују свечаности уручења поносних картица добило је око сто породица из Општине Кучево које имају троје и више деце. У акцију се укључио велики број предузетника који су омогућили да власници ових картица користе низ погодности у свих 12 локалних самоуправа које се налазе у пројекту… Додели картица испред Општине Кучево присуствовали су председница СО Мица Лукић Раденковић, заменик председника Општине Небојша Митровић, помоћница председника Општине Јасмина Ћамиловић и чланица Општинског већа задужена за социјалну политику Сања Вукојевић. Јасмина Ћамиловић је овом приликом подсетила да је Кучево и пре приступања Покрету 3+ радило на побољшању  наталитета тако што је  из буџета свако новорођено треће дете у породици, добијало  40 000 динара, боравак у вртићу за треће и свако наредно дете је бесплатан, бесплатна је и ужина у школама за ту децу. Власници поносних картица имаће предност приликом прегледа у Дому здравља.

Share.

Comments are closed.

Skip to content