Свечаном седницом и доделом плакета у Кучеву је обележен 8. јул, Дан Општине који се слави у спомен  на 8. јул 1882. године  када је краљ Милан Први Обреновић донео Указ којим је Горња Крушевица, седиште у Звишком срезу проглашена  варошицом. Тога дана је такође овом насељу враћен назив Кучево. Свечаности су присуствовале бројне  званице – први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете и технолошког развоја Бранко Ружић, представници локалних самоуправа Пожаревца, Смедерева, Петровца, Жабара, Малог Црнић, Деспотовца, Жагубице и братске општине  Врњачка Бања, одборници СО и председници месних заједница са територије општине Кучево,  представници пензионера,  удружења , невладиних организација и  свештенства,  директори школа и јавних установа.

Гостима су се обратили домаћини,  председник СО Кучево  Бранко М. Кецман и председник Општине др Иван Рајичић, а  приказан је и  филм о резултатима оствареним на подручју општине од 17. августа прошле године до сада.

У наставку свечаности председник Општине уручео је плакете најзаслужнијим  појединцима и организацијама за допринос развоју локалне средине. Награђени су : Бранко Ружић,министар,  Драган Стевановић, државни секретар, Бојан Кекић, КУД „Штуле“ Волуја, Златан Забуковец, Јелена Гојковић, Дом здравља „Кучево“ , Центар за социјални рад за општину Кучево са Установом за одрасла и старија лица „Кучево“, Дејан Јовановић, Бобан Ђуровићу и Игор Секулић.

У име награђених захвалио се  министар просвете Бранко Ружић.

У културно – уметничком програму  учествовали су:  Хор ОШ „Угрин Бранковић“ из Кучева,  дует Невена Милић и Ивана Миловановић, КУД „Волуја“ и ансамбл Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца-Одељења у Кучеву.

Share.

Comments are closed.

Skip to content