Свечаним пресецањем врпце и уручивањем кључева новоизграђених станова  шест породица које су због ратова деведестих избегле из БиХ и Хрватске у Кучево, коначно је решило своје стамбене проблеме. На овом подручју сада више нема избеглих, а незбринутих лица.

На свечаности присутнима су се обратили комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, заменик председника Општине Ненад Микић, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић и корисник стана Стана Рачић.  Догађај су својим наступом улепшали чланови  Фолклорног ансамбра.

Станови су изграђени у оквиру Регионалног стамбеног пројекта,  зajeдничког вишeгoдишњег прoгрaма Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске. Циљ програма је дa се oбeзбeде трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у ове све четири земље. Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, САД-а, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Мађарске, Румуније, Чешке, и Словачке. Фондом Регионалног стамбеног програма управља Банка за развој Савета Европе.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content