2019-08-16T12:11:24+02:00 16. августа, 2019. 12:01 |

Кучево: Усвојен извештај о извршењу буџета у првих шест месеци

Чланови Већа општине Кучево одлучивали су о 34 тачке. Том приликом је усвојен извештај о реализацији општинског буџета за прву половину године. Позитивно су решени захтеви Центра за социјални рад за доделом додатних средстава неопходних за рад до краја године и плаца, како би се могло код надлежних државних органа аплицирати за средства којим би се изградила нова зграда Центра.

На дневном реду био је и проблем који Основна школа у Кучеву има са подземним и атмосферским водама, потом анализа трошкова грејања за зграду Месне заједнице Кучево и Извештај о почетним радњама за регулацију потока у Нересници.

У другом делу седнице, између осталог, већнике очекује одлучивање у вези расписивања Конкурса за преостали износ неискоришћениох средстава по Програму мера подршке спровођења пољопривредне политике, као и упознавање са извештајима о активностима спроведеним у оквиру истог Програма у протеклом периоду, потом, усвајање Плана за проглашење ерозивних подручја на територији општине Кучево, разматрање предлога за изградњу кадровских станова, вишенаменског објекта на Стадиону на вашаришту, одржавању манифестације сећања на живот и дело Драгана Кецмана, давању помоћи полицији, Министарству одбране Центар Пожаревац, као и више других различитих захтева појединих удружења, спортских клубова и месних заједница и упознавање са информацијама везаним за Пројекат за одговорну власт.