2019-12-03T19:08:49+01:00 3. децембра, 2019. 19:08 |

КУЧЕВО – Усвојен предлог буџету за 2020.

Чланови Општинског већа на седници на којој се нашло 40 тачака дневног реда, највећу пажњу посветили су предложеном буџету за наредну годину  који је после дискусије прихваћен и упућен одборницима Скупштине на расправу и усвајање. У предложеном тексту буџета у 2020. приходи и расходи локалне самоуправе предвиђају се у износу од нешто више од 622 милиона динара.

У наставку седнице усвојени су извештај о извршењу овогодишњег буџета у периоду јануар – септембар као и програми који се односе на управљање туристичким потенцијалима –  пећинама  Равништарка и Церемошња. Председник Општине и Већа Владимир Стојановић  упознао је већнике са припремним радњама које су предузете на отварању Завичајне галерије „Драган Кецман“ и о предлогу да плато у Кучеву понесе име овог уметнику.

У складу са најавом  хладнијих дана интересантна је информација која је саопштена на овој седници, а тиче се поступка јавне набавке за услуге постављања и изнајмљивања клизалишта за децу.

На седници су усвојене и измене финансијских планова месних заједница, а разматрана је и иницијатива Ариве Литас доо Пожаревац за покретање поступка јавно приватног партнерства.