2021-08-21T09:33:16+02:00 20. августа, 2021. 10:31 |

Кучево: За шест месеци извршење сто посто

Тачно након годину дана од конституисања Скупштине општине Кучево у садашњем сазиву,  председник парламента Бранко М.Кецман одржао је седницу на којој је у првом реду разматран и усвојен извештај о извршењу локалног буџета за период јануар – јун текуће године. Према речима председника буџет је за шест месеци реализован у скоро стопроцентном обиму, чак са суфицитом од око 12 милиона динара.

У складу са новим Законом о родној равноправности и због потребе усаглашавања са новинама у њему, на седници је покренута иницијатива за измену Пословника о раду Скупштине.

На дневном реду овог заседања било је и именовање директора Центра за социјални рад Општине. Одборници су одлучили да се за директора именује мр Верољуб Петровић који је до сада обављао функцију вршиоца дужности директора у тој установи.

Дата је сагласност Компанији „Ivicom“ да део својих надлежности за управљање будућим Ветропарком „Кривача“ (у питању су радови на постављању подземне инсталације), пренесе својој „ћерки“ – новооснованој фирми.

Заседање је завршено усвајањем измена и допуна одлуке о Општинском правобранилаштву. Како је најавио председник Кецман, Кучево би ускоро требало да добије новог јавног правобраниоца јер је досадашњи именован на нову дужност.