Звижд –Јасеница 2017  1:0 (0:0)

Кучево, стадион „Миодраг Мики Станојевић“, судија: Поповић (Наталинци) 7, стрелац: Матовић у 90+3  (Звижд), жути картони: Мирковић, Милосављевић (Звижд), Бранковић, Гајић, Ђукић, Мишић (Јасенице), црвени картон: Гајић у 36. минуту (Јасенице).

Звижд: Ђорђевић 7, Колески 7, Терзић 7, Манојловић 7,5, Симић 7,5, Јовановић 7, Стојадиновић 7,5, Јовановски 7, Матовић 7,5, Милосављевић 7, Мирковић 7.

Јасеница 2017: Бранковић 7,5, Панчић 6,5, М. Ђорђевић 7, Илић 7, Гајић 5,5, Стојадиновић 7, Ђукић 6,5, Филиповић 7, Станојевић 6,5 (Стевановић 6,5) А. Ђорђевић 6,5 (Талијан 6) Мишић 6,5.

Играч утакмице: Матовић (Звижд)

Звижд је дошао до велика три бода у утакмици  првог кола пролећног дела првенства  у Подунавско – шумадијској зони, која је овог викенда, по хладном и ветровитом времену, одиграна на стадиону „Миодраг Мики Станојевић“.

Екипа из Смедеревске Паланке оставила је веома добар утисак. Вукови са Пека су много теже него што се очекивало дошли до сва три бода. Домаћи су током читавог меча имали више од игре, непрестано нападали, али гости су се умешно бранили чак и кад су остали са играчем мање  (у 36. минуту Гајић је искључен због другог жутог картона) и замало успели да дођу до бода.

Домаћи су прву изузетно добру прилику имали у 11. минуту, након корнера са десне стране, када је Симић сјајно шутирао главом са неких 5 метара, али тик поред леве стативе. Два минута касније, Матовић након корнера са леве стране долази у позицију за добар шут, али Бранковић је био сигуран. У 36. минуту, млади Јовановић добро шутира са преко 30 метара, али резултат остаје непромењен. У 47. минуту поново одличан ударац домаћих из даљине, лопта иде у рашље али вратар гостију успева да ухвати. Играо се 67. минут када је Матовић прозрео намеру једног одбрамбеног играча да врати лопту свом голману, трчи на њу, Бранковић ипак први стиже до ње, шутира је, она удара Матовића у главу и одбија се према средини терена. На њу натрчава Милосављевић, али приликом покушаја да је упути у празна врата оклизнуо се, лоше је захватио и шанса је пропала. У 75. минуту Матовић је успео да се ослободи двојице играча на ивици казненог простора и упути добар ударац, али непосредно изнад пречке. У 77. минуту, Манојловић се нашао на неких 17 метара од врата Бранковића, шутирао, али вратар гостију још једном је био сигуран. У 89. минуту, Стојадиновић долази до лопте искоса, са десне стране, шутира са неких седам метара, али преко пречке. Играла се надокнада времена када је спортска правда испуњена: Милосављевић је центрирао са десне старне на петерац гостију, ту се за позицију изборио Матовић и са пар метара послао лопту у мрежу за победу домаћих.

            Извор: eKucevo                                                         

Share.

Comments are closed.

Skip to content