У оквиру јавног конкурса за доделу средстава за суфинансирање пројеката пошумљавања у циљу заштите и очувања природног диверзитета, Министарство за заштиту животне средине је подржало пројекат општине Кучево. За ову намену опредељено је два милиона динара.

Уговор су у Београду у Палати Србија 20. априла потписали председник општине Кучево др Иван Рајичић и министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић.

Др Иван Рајичић и Ирена Вујовић

Пројекат ће се реализовати кроз две фазе у току ове године. По потписивању уговора, председник општине Кучево  др Иван Рајачић је на конференцији за медије прокоментарисао:

-Доказ да су наше  активности везане за заштиту животне средине усмерене у правом правцу и да их спроводимо по највишим стандардима  јесте и Уговор који је потписан са министарком за заштиту животне средине Иреном Вујовић у Палати Србија. Министарство је препознало квалитет пројекта унапређења шумских засада у насељеном месту Кучево. Кроз фазу 1 и 2 је определило додатна 2 милиона динара за наставак овог пројекта у оквиру Јавног конкурса за доделу средстава за суфинансирање реализације пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзититета у 2022. години.

Share.

Comments are closed.

Skip to content