KULTURNO LETO 2Богато културно лето у Пожаревцу, наставља се и наредних, августовских дана. На радост свих генерација, посебно суграђана који овде дане проводе у родном граду, обиље садржаја у вечерњим сатима пружа право освежење како у културном тако и у буквалном смислу речи.

Тако већ вечерас на Градском тргу од 19,30 гостује београдски Театар Маска” представом за најмлађе ЗЕМЉА ДЕМБЕЛИЈА. Башта Центра за културу од 20:00 сати биће домаћин љубитељима поезије. Наиме, у то време заказана је промоција књиге песама «КЛЕЛЕК» пожаревачког поете, новинара и драмског извођача Драгише Живадиновића.  Сутра на Градском тргу  од 19.00 до 21,00 сат још један у низу сјајних представљања има  Спортско-рекреативна асоцијација, добро познатим активностима обједињеним под називом ВЕЖБОМ ДО ЗДРАВЉА, док су за све заинтересоване у четвртак 3. августа на истом месту «Royal Dance»  концертом спортског плеса као и  «Urban Stream».

                                 Петак  4. август биће права «посластица» за поштоваоце филма и музике, јер се у оквиру летњег програма приређују два догађаја: најпре у 21:00 сат на Летњој сцени Центра за културу Пожаревац почиње пројекција италијанске крими-драме редитеља Стефана Модринија «Црни Перикле» насталог прошле године. На улазу у пешачку зону од 22:00 одржава се поп-рок концерт чији су учесници – изненађење вечери! Градски трг сутрадан од 18,00 до 22,00 сата  биће «мека» уличних перформанса  «Сашке и дружине», што ће се поновити и у понедељак 7. августа, док је дан између – недеља – резервисана за  Спортско-рекреативну асоцијацију која и овај пут ВЕЖБА ДО ЗДРАВЉА.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content