Град Пожаревац и Кинеско – европска организација за културну размену и сарадњу „Пут свиле“, у Основној школи „Свети Сава“ организовали су културну радионицу под називом „Повратак пролећа – нови почетак“.

Према речима представнице ове организације Саре Чанг циљ оваквих радионица је да се деци кроз учење и дружење пружи могућност да сазнају нешто више о кинеској култури.

Сара Чанг, др Горан Несторовић, Маргарета Секуловић

-Кинеско – европска организација „Пут свиле“ наставиће да ради по принципу „култура оличава шарм једног народа, а размене унапређују пријатељства“. Такође, Организација ће наставити да шири кинеску традиционалну културу и кроз сарадњу, размену и комуникацију додатно ојачава пријатељство између Кине и Србије, казала је Сара Чанг.

Члан Градског већа др Горан Несторовић истиче да Град Пожаревац врло радо учествује у оваквим радионицама, поготово када се ради о међународној сарадњи и упознавању са културама других народа.

-Овога пута ученици пожаревачких основних школа упознаће се са културом и традицијом наше пријатељске земље Кине. Град Пожаревац је спреман да такву сарадњу подиже на виши ниво и да се овакве радионице спроводе у свим образовним установама и наступамо на заједничким трибинама у земљи и иностранству, рекао је Несторовић.

Са радионице

Од директорке ОШ „Свети Сава“ Маргарете Секуловић сазнајемо да је ова образовна установа домаћин на радионици ученицима трећег и четвртог разреда из свих пожаревачких основних школа.

-Надам се да ће деца уживати у радионици и да ће на крају њихови продукти показати стварно на најбољи начин оно што они буду данас урадили и научили, закључила је Секуловић.

                                                                                                Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content