2311У Костолцу је у јеку мартовки културни програм, у организацији Културно спортског центра ове Градске општине, a у сарадњи са установама и удружењима у култури. Досадашња оцена је да је репертоар разноврстан, прилагођен свим генерацијама.  У седмици за нама, 17. марта, у костолачком Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ одржана је промоција трилогије „Последњи град“, нашег све познатијег писца фантастике Небојше Петковић. Гости вечери били су Ненад Шакота и Небојша Петковић, који је истакао да му нигде није било пријатније него у Костолцу.  У току књижевне вечери и чланови Љубитеља фантастике Костолац представили су се неким од својих прича, насталих на креативним радионицама фантастике, које су јединствене јер постоје само у оквиру Библиотеке у Костолцу.

            У недељу је одржана пројекција филма „На млечном путу“. Најмлађи су два дана раније уживали у дечијој представи „Мали принц“. За њих је приређена и пројекција анимираног филма „Ричард рода“. Костолчани су гледали и филмове „Бисер Бојане“ и „50 нијанси мрачније“.

            Одржан је и двадесет и трећи „Концерт за маме и даме“, 11. марта, у препуној сали Дома културе, на репертоару са игарама и песама из Србије. Овај традиционални концерт КУД-а Костолац, поводом 8. марта, отворио је председник Градске општине Костолац Иван Савић, честитајући свим дамама Међународни Дан жена, а председник овог КУД-а Никола Топо, указује на то да се помно негује традиција дружења са публиком. Са више од 150 извођача, у сали Дома културе, која је била мала за све заинтресоване посетиоце, концерт је протекао у виртуозном приказу игара из свих крајева наше земље, што је и награђено огромним аплаузима. У програму су учествовали фолклорни ансамбли Колибри, Врабац, Пролеће и Први извођачки ансамбл, уз вокалне солисте и народни оркестар. Гости програма били су најмлађи чланови Балетске групе „Амадеус“ из Костолца.

Пред нама је предавање Горана Стевића на тему „Улога и значај ликовне уметности у свакодневном животу“, заказано за 22. март, у костолачкој Библиотеци, од 19 часова. Последње на репертоару је костолачко позориште „Кастелум“, које ће 23. марта, у Дому културе, од 20 часова, извести представу „Покондирена тиква“.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content