2018-07-30T12:38:52+02:00 30. јула, 2018. 12:38 |

Културно лето у Костолцу

Бекута и јубилеј фолклораца

обележили протекле дане

Протеклих дана успешно је протекао концерт једне од најугледнијих певачица српске народне музике Ане Бекуте, која је својим хитовима испунила Спортску халу у Костолцу.

Издвајамо и јубиларни концерт КУД-а „Костолац“ под називом „40 година среће“, којим је обележен јубилег постојања овог Друштва, и то 2.222-им наступом у низу. Као и деценијама уназад, и овог пута је сала Дома културе била испуњена до последњег места за стајање.

 Најпре је минутом ћутања одата пошта првом председнику Мирославу Јанковићу, као и другим члановима друштва, играчима и певачима који више нису међу нама.

Потом је поводом обележавања јубилеја, председник КУД-а „Костолац“ Никола Топо бившим председницима друштва уручио плакете у знак захвалности на преданом раду, и то Слободанки Говедаревић и Кости Зорићу, као и представницима гостујућих културно уметничких друштава. Плакете су уручене и великанима друштва који су одиграли 500 и више концерата: Живку Гошеву (1471), Павловић Зорану (816), Јовановић Ивану (754), Шпенглер Владану (617), Перић Драгољубу (613), Говедаревић Александру (594), Топо Стевану (594), Ракоњац Зорици (573), Станковић Горану (523), Живановић Зденку (517), Гошев Зорици (510), Милетић Милици (508), Филиповић Александри (506), Бањац Ивану (502) и Мрђен Ервину (500).

Плакете за изузетан допринос очувању културе и традиције тог друштва, председник КУД-а „Костолац“ Никола Топо уручио је Градској општини Костолац, Културно спортском центру „Костолац“ и другим заслужним појединцима и установама који су допринели афирмацији и очувању друштва.

Никола Топо се том приликом захвалио свима који су све ове године доприносили да друштво опстане, нагласивши да ће наставити да предано раде, у циљу очувања српске традиције и неговања вековних обичаја.

 

СЛЕДЕЋЕ НА РЕПЕРТОАРУ

Меморијални турнир и Амадеус бенд

Из предстојећег програма у оквиру Костолачког лета издвајамо „Игрице без граница“ у Петки, заказане за данас, од 17 сати. Следећег дана, 1. августа, у Старом Костолцу, од 9 сати почеће „Млавски котлић“.

Пред нама је и дводневни Меморијални турнир у фудбалу „Миомир Цвијић Рус“, заказан за 4. и 5. август, на стадиону „Бора Бека“, у организацији Синдиката копова Костолац.

Поводом Дана рудара Србије, 6. августа,Синдикат копова Костолац, поклониће суграђанима концерт „Амадеус бенда“, заказан за 21 сат на стадиону „Бора Бека“.

Обележавању 40 година постојања и рада Културно уметничког друштва „Костолац“ присуствовали су председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, заменик председника Градске општине Костолац, Далибор Илић, члан Градског већа Града Пожаревца, Млађан Николић, члан Већа Градске општине Костолац, Миладин Радомировић, директорка Културно спортског центра „Костолац“ Јелена Шаманц и многи други.

Четрдесет година постојања доказ су да Културно уметничко друштво „Костолац“ има веома важну улогу у културном животу Костолца. Такође године постојања доказ су да се квалитет и те како вреднује, а ентузијазма и посвећености у раду свакако не недостаје.