Занимљиви садржаји Центра за културу Пожаревац у оквиру Културног лета настављају се и ове недеље. Како организатори кажу највећи део програма одвијаће се на летњој позорници на Тргу ослобођења, део на Летњој сцени ЦЗК док ће се у случају лоших временских прилика све одвијати под кровом Центра за културу.

Прошлонедељна представа „Астерикс и Обликс“                                            Фото: Н.Бранковић

Вечерас, 9. августа, на Тргу ослобођења у 19 часова најмлађи ће уживати у „Дечијем кабареу“ док сат времена касније изненађење за нешто старију популацију представља концерт староградске музике, италијанске канцоне и руске романсе „Дуо ди мађоре“. У среду у 19 сати  почиње дечија представа „Весели морнари“ док по устаљеној овогодишњој традицији у 20 часова следи целовечерњи натуп Плесног студија „Ројал“. У исто време на летњој сцени Центра за културу Пожаревац ова институција у сарадњи са Креативним филмским центром започиње Ревију филмова „Пожаревачке легенде“. Овом приликом публика ће имати прилику да на великом платну погледа документарно остварење Феликса Пашића „Међу нама: Миливоје Живановић“ у продукцији РТС-а.

У четвртак 11. августа почев од 21 сат на Летњој позорници у центру Пожаревца наступа домаћи блуз рок бенд „Triple Trouble“, док сутрадан на истом месту гостују Бода Нинковић и група „Опс“. У суботу 13. августа Летња позорница биће резервисана за „Лукцаске кловнове“ који ће забавити најмлађу публику, а како је недеља вече намењена активностима Спортско рекреативне Асоцијације која ће 14. августа од 19 до 20,30 ова дружина предвођена Банетом Дмитровићем приређује такмичење у вожњи ролера под називом „Ђиро ди Пожаревац“.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content