Велики број посетилаца пожаревачког Културног лета говори да ова традиционална манифестација у данима годишњих одмора адекватно употпуњује градски забавни, уметнички али и опуштајући миље свима који ово доба године проводе у родном граду. Након низа дешавања у недељи за нама на платоу крај зграде Дома културе, може се рећи да је овај сегмент на прави начин оправдао поверење Пожаревљана, посебно најмлађих, јер су уз филмске, музичке и позоришне саржаје окосницу чинили управо дечији програми. Из угла посетилаца, може се рећи да је Културно лето 2023, које се због радова у Табачког чаршији и Тргу ослобођења одвија на поменутом простору (изузетак прошлосуботњи АVА караван), сјајно решење, јер је уз извођачку позорницу и трибину за гледаоце Сунчаним парком осигурaн од саобраћаја и буке.

Наставак Пожаревачког културног лета је вечерас (среда 19. јул)  када ће у 19 сати бити изведена представа  „Дечије играрије“, док ће од 21 сат биоскоп под ведрим небом бити оплемењен домаћим остварењем из 2002. године „Лавиринт“ редитеља Мирослава Лекића. Наредне вечери на програму је драмска трагикомична прича Представа „Бајбок” настала је по мотивима текста „Емигранти” Славомира Мрожека. У продукцији Установе културе „Пароброд“ Београд изводе је Татјана Кецман и Ана Лечић. Почета је у 21 сат. Петак, двадесет први дан јула, резервисан је за дечију позоришну представу „Пипи Пан у потрази за Црвенкапом“ која почиње у 19 сати, а дан касније у исто време, најмађи могу уживати у комаду „Сурфи Сурф“. У недељу са почетком у 19 сати Пожаревљанима ће своје плесна умећа и вештине представити чланице Клуба „Royal“.

Детаљ са прошлонедељне представе “Црвенкапа и још по нешто”      Фото: Бојан Николић

Имајућу и виду временске (не)прилике, у случају екстремно високих температура или евентуалне кише, поједини најављени програми извешће се у Малој сали Центра за културу Пожаревац, установе која је организатор Културног лета.

Влада Винкић

Фото: Бојан Николић

Share.

Comments are closed.

Skip to content