Фудбалери „Слоге 33“ из Петровца на Млави, победом над екипом ОПК „Рудар 2001“ из Костолца успели су да се оките звањем овогодишњег освајача Купа ФС Браничевског округа. Петровчани су у Кучеву, где је играно финале, славили резултатом 3:1 (0:0).

      Утакмица је играна   пред око 200 гледалаца у мечу достојном финала најмасовнијег такмичења ФС БО.

      „Слога 33“ – Мисић 7, Поповић 7, П. Јовановић 6,5, Марјановић 7 (Милан Миловановић 7,5), М. Јовановић 7,5 Ристић 7, (Реџић 7,5), Недимић 7, Пајовић 6,5 (Крстић 6,5), М. Миљковић 6,5 (Мијовић /) Б. Миљковић 7, Милош Миловановић 7

      ОПК „Рудар 2001“ – Миливојевић 6,5 Ивковић 6,5, Ивошевић 7 (Новковић /), М. Ћирић 7, Муљајић 7 (Л. Ћирић / ), Далипи 6,5, Радивојевић 6,5 (Бундало / ), Митровић 7 (Глушац / ), А. Ћирић 6,5 (Јовановић / ) и Павлов 7,5

       На мечу су најпре запретили играчи Слоге у 12. минуту када је након одличног центаршута Миљковића, шутирао Јовановић, али је голман Костолчана Миливојевић био на месту. Исти актери били су у главним улогама и у 20. минуту, али поново без промене резултата. У другом полувремену, како то обично бива, након пропуштене прилике следи казна. Екипа Рудара из изгледне прилике, преко Ивошевића, није успела да затресе мрежу противника, да би Реџић у 52. минуту након гужве у шеснаестерцу Костолчана постигао погодак за 1:0 за Слогу.

      Након сјајног соло продора Павлова, Рудар је четири минута касније успео да изједначи ефектним голом, где је лопта отишла под пречку немоћног Мисића. Вођство, номинално домаћој екипи, у 74. минуту доноси Јовановић ударцем са десет метара. Потом, правило „пропуштене шансе“ и казне која следи поново се показало у наставку када нападач Рудара Павлов промашује са метара за ново изједначење. Казна је стигла у 86. минуту када је фудбалер петровачког клуба Миловановић примио једну лопту на десет метара од гола противника и резантним ударцем је спровео у мрежу за коначних 3:1 за „Слогу 33“.

                                                                                                                           С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content