2017-08-22T23:20:53+02:00 22. августа, 2017. 23:20 |

„КУП СРБИЈЕ – СПРИНТ ТРИАТЛОН“ : Марко Десимировић апсолутно први

Marko na tronuНа сомборском „Купу Србије – Спринт триатлон – 7. Сомборман“, протеклог викенда је међу такмичарима из Србије, Мађарске и Хрватске, учествовало и пет представника Триатлон клуба „Пожаревац“Апсолутно прво место у категорији мушкараца освојио је Марко Десимировић и додељена му је плакета и титула Сомбормана за 2017. годину.

У категорији AGE 1, на највишем постољу нашао се још један Пожаревљанин, Никола Ненадовић. У категорији AGE 2, прво место заузела је Ана Стојановић, а Бранка Јерков друго.

Свој први триатлон за пожаревачки Клуб одрадио је 111Слободан Јотић, који иначе годинама трчи полумаратоне и маратоне са циљем да победи мултипла склерозу. Ове године има је за циљ да одради спринт триатлон, у чему је и успео.

Према речима наших триатлонаца, ова трка није била ни мало лака, обзиром на то да је све време падала киша и дувао ветар. Најтеже им је било на бициклима, јер је због временских прилика било тешко задржати телесну топлоту.

Организатор из Сомбора изнова се потврдио као добар домаћин спринт триатлона, у оквиру којег су се такмичари надметали у пливању на 750 метара, 20 километара вожње бицикла и 5 километара трчања. Наредно такмичење које очекује триатлонце је 6. Митровачки акватлон у Сремској Митровици.