У Пожаревцу је одржан  састанак на коме је промовисан потпројекат СРБ7, који обухвата модалитет стамбеног решења. Реч је о прибављању станова у јавну својину Републике Србије, којим се купљене стамбене јединице додељују у закуп изабраним корисницима са могућношћу куповине. Такође, један од задатака јесте и анимација тржишта са задатком побољшања видљивости пројекта.

Осим представника републичког Комесаријата за избеглице и миграције састанку су присуствовали и представници Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Београд, као и пожаревачке локалне самоуправе.

Станови се купују на тржишту кроз поступак прикупљања писмених понуда и избора најбољих понуђача.

Поступак је покренут одлукама о покретању поступка прикупљања писмених понуда за избор станова који се прибављају у својину Републике за доделу изабраним корисницима у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у Србији, потпројекат СРБ7.

Четврти јавни позив за прикупљање писмених понуда објављен је 30. маја ове године на територији Бачке Паланаке, Сремских Карловаца, Старе Пазове, затим Уба, Зрењанина, Кикинде, Пожаревца и Сремске Митровице као и граничних општина и градова.

Share.

Comments are closed.

Skip to content