2020-05-19T15:04:44+02:00 19. маја, 2020. 11:50 |

Лабовић у Великом Градишту: Дестинација за овогодишњи одмор

У оквиру кампање „Изабери своју авантуру! #видисрбију“, Марија Лабовић, в.д. директорке Туристичке организације Србије, обишла је Сребрно језеро и Рамску тврђаву у Општини Велико Градиште.

Ова летња промотивна капмања Туристичке организације Србије и Министарства трговине, туризма и телекомуникација,  почела је обиласком источне Србије, од Kладова до Сребрног језера, и наставља се широм наше земље. Циљ је да се укаже на туристичку понуду Србије и грађани у што већем броју позову да одмор проведу на некој од дестинација у својој земљи.

Домаћин в.д. директора ТОС Марији Лабовић у Великом Градишту био је Драган Милић, председник ове браничевске Општине, која годинама уназад плени туристичким садржајима и препознатљивом лепотом Сребрног језера.

Лабовић је приликом обиласка истакла да је Сребрно језеро прелепа дестинација која нуди квалитетан и садржајан одмор на својим обалама, али и да пружи додатан туристички садржај:

–  У склопу наше кампање и препоруке Владе Републике Србије да је ове године најбезбедније одмарати у Србији и Туристичка организација Србије препоручује управо ову дестинацију за летњи одмор, рекла је Лабовић.

 

Говорећи о туристичкој понуди овог краја, председник Милић је указао на то да је Сребрно језеро препознатљива туристичка дестинација не само за Браничевски округ, већ за Србију.

– Разноврсни су садржаји на самом језеру, попут аква парка, марине, два туристичка брода, која током лета саобраћају на релацији Сребрно језеро – Голубац – Рам, потом, овде су спортски терени, кошаркашки камп Милоша Теодосића и веслачки центар. Спортску халу отварамо ових дана, а планирамо да направимо и одбојкашки камп, јер је селектор наше репрезентације Боба Kовач из Великог Градишта, нагласио је Милић.

 

Истакао је да би они који дођу на Сребрно језеро  требало да обиђу и Рамску тврђаву, Виминацијум, Љубичево, Голубачку тврђаву, манастире Тумане и Нимник, као и још много садржаја које нуди овај део Србије.

 Када је реч о ваучерима које држава даје грађанима Србије за одмор у својој земљи, Милић оцењује да је то значајна подршка домаћем туризму:

– Мислим да је велика ствар то што је учињено са ваучерима. Све је више људи заинтересовано да дође на језеро, поготово зато што ове године неће ићи на друге дестинације. Приметно је да велики број људи резервише смештај на 7 до 10 дана, што до сада није био чест случај. Имамо веома квалитетну храну и приступачне цене. Очекујем да имамо изузетно добру сезону. До сада смо имали око 100 хиљада преноћишта, а у овој години очекујем да то буде за 50 одсто више, рекао је Милић.