2020-08-04T10:15:21+02:00 4. августа, 2020. 10:15 |

Лазар Марковић

Лазар Марковић најуспешнији је међу ученицима трогодишњег образовања у Економско трговинској школи Пожаревац. Завршио је смер кувара, трећи разред са свим петицама и претходна два као одличан са веома високим просеком.

Школским обавезама увек приступа веома одговорно и све их је извршавао на време. У свој успех је уложио много рада и труда посебно зато што је он дете које има специфичне капацитете, али је инсистирао да се школује као и остала деца.

Поред школских обавеза учествовао је у свим активностима које су биле везане за рад у кухињи. Школске 2018/2019. године са групом својих другара из разреда учествује у припреми „Стишке посне трпезе“, где је њихов рад био препознат и награђен наградом за најоригиналнији рибљи специјалитет.

Активно је учествовао у изради свих изложби и прирeпеми хране за школску задругу „Хоризонт“. Припремао је храну за презентацију смера на сајму „Професионалне оријентације“, где се истакао својом креативношћу и маштовитошћу у декорисању јела.

Лазар је свестран, њега поред кухиње занима и информациона технологија. Учествовао је у угледном часу из историје, за који је израдио пригодну презентацију.

Омиљен је у одељењу, радо прихваћен у друштву, ведрог је духа и увек спреман да помогне и покаже другима.