Ауторка Радмила Несторов

Прву недељу овогодишње манифестације „Новембарски дани културе“ оплеменила је промоција песничке књига наше суграђанке Радмиле Несторов. Реч је о ауторском издању „Легенде са Дунава и дечија машта“, чије је представљање одржано у Центру за културу Пожаревац. Испред институције – домаћина, госте је поздравио књижевник Александар Лукић, док је медијатор Ранка Петрушевска лирском нити водила посетиоце кроз животне и стваралачке сегменте ауторке, којој је ово друга самостална књига.

Александар               Лукић

О песмама обједињеним у овом издању, веома надахнуто је говорила Ана Дудаш, рецензент књиге и уважени песник, док су стихове из збирке „Легенде са Дунава и дечија машта“, присутној публици рецитовали гости-песници Тања Ђукић Ђорђевић, Драгиша Живадиновић као и Бранка Дашић, професор српског и руског језика.

Књижевно вече употпунио је наступ Јелене Јефтић, соло певачице из класе професорке Марте Благојевић уз клавирску сарадњу Милене Благојевић, док је карактеристичном цртом овај културни догађај наглашен вокалима Марије Стојићевић и Слободана Јанковића, који негују изворну и музику инспирисану мотивима народних мелодија.

 

                                            Медијатор промоције била је Ранка Петрушевска

Подсећања ради, Радмила Несторов је члан Књижевног клуба „Браничево“, вишедецијски здравствени радник, данас у пензији, која већ годинама своје емоције, таленат и сензибилност преноси не само на на папир путем писане речи, већ и кроз фотографски објектив и сликарско платно.

Њену збирку песама „Легенде са Дунава и дечија машта“ вреди прочитати и имати је у кућној библиотеци.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content