Жалба пожаревачког руководства после  утакмице петог кола  на неправилан наступ голмана  Слободе која је тај сусрет добила на стадиону „Радомир Антић“ крај Ђетине (2:0), још није верификована јер су Ужичани ставили приговор, па се тек очекује коначна одлука. Тренутно је Млади радник 1926 четврти на табели. Пожаревљани сматрају да су потпуно у праву и да ће три бода, ипак добити за зеленим столом. За водећом Слогом (13) из Пожеге се заостаје само два бода. Горан Лепојевић, најбољи играч у сусрету са екипом Будућности из Ариља (2:1) је оптимиста.

       -Чим си при врху сви би да те победе.Тако је било и на Вашаришту са чврстом екипом из Ариља. Повели су и мало нас збунили, али смо преокренули резултат у нашу корист за само десет минута. У другом полувремену нисмо искористили неколико прилика, па је наша победа могла да буде и убедљивија, каже Лепојевић.

       Како се ближио крај сусрета било је све више жестоких дуела, да би у 88. минуту дошло до прекида због кошкања у коме су учествовали сви актери, рачунајући и резервне играче са обе клупе и тренере.  

       -Када се створила велика гужва утрчао сам да раздвајам играче. Све је прошло без последица и завршило се на пријатељском убеђивању, нико није повређен, али су зато подељени жути картони и два црвена. Наша је победа чиста као суза, па смо остали у врху табеле.

        На видику су нове победе ове јесени.

        -После гостовања у Крупњу и утакмице са Рађевцем, долази нам Јединство из Уба, па нас очекује комшијски дерби са РСК-ом у Раброву, и  на Вашаришту дочекујемо Мачву 1929 из Богатића. У тој мини серији од пет сусрета очекујем пун погодак. Уз три бода из Ужица које сигурно добијамо за зеленим столом, ето нас и на врху табеле. Мада до краја овог дела првенства преостаје још пет сусрета, очекујем берићетну јесен. Биће пун погодак ако освојимо титулу јесењег првака, улепшаћемо славље Младог раднка 1926, који ових дана пуни 95. година од оснивања, каже Лепојевић.

                                                      Текст и фото: Р. Сандић   

Share.

Comments are closed.

Skip to content