2018-07-12T18:05:57+02:00 12. јула, 2018. 18:05 |

Летња акција добровољног давања крви у Костолцу

На Петровдан, у Костолцу је спроведена летнња акција добровољног давања крви, у организацји Црвеног крста Пожаревац, Градске општине Костолац и Института за трансфузиологију Србије, у времену од 8 до 15 сати, код костолачке пијаце.

            Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је истакао да Градска општина увек пружа подршку оваквим хуманим акцијама, што ће и наставити да чини. Нагласио је одличну сарадњу са пожаревачким Црвеним крстом, као и високу хуманост и солидарност коју грађани показују. Позвао је суграђане да и надаље учествују у акцијама давања крви, и додао:

–  Једна јединица крви може да спаси три људска живота. Пожаревац је пример хуманог града и мислим да је на Градској општини да следи тај пример.

Крв се добровољно може дати сваког понедељка, у Дому Црвеног крста Пожаревац, од 9 до 15 сати.

            Стручни сарадник Института за организацију и мотивацију добровољног давања крви Немања Џодић је уз захвалност грађанима, Градској општини и пожаревачком Црвеном крсту указао на то да ће након пролећне и летње акције уследити и прикупљање крви у термоелектрани у Дрмну, на копу „Дрмно“, у Привредном друштву „ПРИМ“, као и  у костолачкој Техничкој школи „Н. Тесла“.

            Секретар Црвеног крста Пожаревац Саша Обрадовић је подсетио на то да су Костолчани прошле године били међу првих десет у Србији у давању крви, и додао:

            – У време летњих месеци велике су миграција становништва, учестала су путовања, тако да се тада значајно смањују резерве крви. На овај начин настојимо да предупредимо могућу несташицу крви. Зато позивам све суграђане који су у могућности да се одазову акцијама које организујемо и да не дозволимо да се било ком нашем суграђанину догоди да операција буде отказана због недовољних количина крви.

            А. М.