Спас од високих температура Пожаревљани су потражили на градском базену. Ове године време је „послужило“ те су грађани имали прилику да се свакодневно расхлађују и своје слободно време проведу на најбољи начин.

 По речима директора Спортског центра Пожаревац  Ненада Митића, до сада је базен посетило око 26 хиљада људи, што је  изнад просека, који је око 25 хиљада посетилаца.

-Током целе сезоне одржавамо и бесплатне програме. Бизнис пливање  је понедељком, средом и петком од 6 до 7 сати ујутру, а сваког уторка и четвртка од  20 сати организује се хидробик.  Пред крај сезоне и ове године одржаће се Меморијални  турнир „Бранимир Славујевић – Бане Бос”, а школско такмичење у пливању планирамо 7. и 8. септембра, рекао је Митић.

 Подсетимо да је и ове године цена дневне улазнице остала  непромењена и износи 150 динара. Лежаљке се наплаћују 100 динара уз депозит. Што се тиче реновирања, ове године на базену су постављене  нове плочице и кабине за преслвачење купача, док је раније реконструсано купатило. Такође, извршене су реконструкције  пумпи, а  за следећу годину предвиђена је реконструкција корита базена, као и филтер постројења. Такође планира се и изградња још једног малог базена за најмлађе суграђане,  као и изградња тобогана на великом базену.

                                                                                                                                                    И. Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content