2020-07-21T18:59:33+02:00 21. јула, 2020. 18:59 |

Љиљана Ивић

Љиљана Ивић је ђак генерације Основне школе „Kраљ Александар Први“,  школске 2019/2020. године. Свој пут знања и образовања започела је 2012. године, са учитељицом Слађаном Неранџић. 

Током школовања је била марљив ђак, посвећена и предана науци. Љиљана је дете изузетних способности, великог спектра знања и посебног интересовања за историју, биологију, књижевност и италијански језик. Учесник је великог броја такмичења на којима је постизала врхунске резултате.  

У прошлој години је остварила изузетан успех освојивши друго место на Републичком такмичењу из историје и треће место на „Kњижевној олимпијади“, а запажено је и учешће на Републичком такмичењу из биологије. 

Ове године је такође остварила значајне резултате, прву Републичку награду у тиму Лингвистичке секције ОШ „Kраљ Александар Први“, као и пролаз на Републичко такмичење из италијанског језика. Због пандемије и ванредног стања остала такмичења нису реализована, а резултати не би ни овога пута изостали. У раду је посвећена, темељна и систематична, одговорна, а карактерише је и велико самопоуздање, самосталност и отвореност ка новим изазовима.

Љиљана је ученица која плени одмереношћу, племенитошћу, васпитањем и великим поштовањем према наставницима и према школи коју похађа, а пред њом је време које тек долази и резултати који неће изостати. Да је свестрана показује и то што је дуго тренирала плес, а опушта се уз читање и рекреативно пливање. 

Ове године уписује Гимназију, природно – математички смер, као ђак са највише освојених поена у браничевском округу. Даље планира да студира медицину, јер је одувек занимало како функционише људско тело. У раду је мотивише жеља за надоградњом знања, а родитељи су јој велика подршка у учењу и школовању. О себи каже да је марљива, скромна и озбиљно схвата своје обавезе.