Овогодишњи 11. „ФЕХЕДО“ одржан  на Великој сцени „Донка Шпичек“ Дечјег културног центра Београд, донео је Магичном хору „Љиљани“ значајно признање. У категорији за најбоље изведену дечију композицију, пожаревачки малишани предвођени диригентом Љиљаном Ракић освојио је другу награду за песму „Богат је ко Бога има“. Победник Фестивала „ФЕХЕДО“ 2022.  је Хор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања који ће учествовати на овогодишњем традиционалном дечијем окупљању  „Радост Европе“.

Фестивал хорова деце и младих „ФЕХЕДО“ овај пут је окупио учеснике из Јагодине, Краљева, Прокупља, Зрењанина, Врања, Параћина, Бечеја, Јајинаца, Панчева, Пожаревца, Обреновца, Сопота, Куле и Београда, док је такмичење одржано под стручним надзором еминентог жирија у саставу: Вера Царина, Кристина Вишић-Парезановић и Александар Секулић.  Ова такмичарска манифестација пружа прилику свим дечијим хоровима из Србије и под своје окриље окупља основне и средње школе, музичке основне и средње школе, црквене хорове као и хорове државних и приватних институција.

Вреди истаћи да је од осам хорова колико се надметало у категорији за најбоље изведену дечију композицију,  пожаревачки Магични хор „Љиљани“, који функционише при Музичком атељеу „Маестро“ Предрага Пауновића – био најмлађи.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content