Локални избори за одборнике Скупштине Града Пожаревца и Градске општине Костолац, 2. јуна, биће организовани на већем броју изборних места него на претходним изборима.

Како наводи начелница Опште управе Града Пожаревца Слађана ПетрушићГрад Пожаревац ће имати 61 бирачко место, а Градска општина Костолац 12 бирачких места.

– Град Пожаревац је до сада је имао 57 бирачких места, а ГО Костолац 11. Наведене измене су у складу са  препорукама ОЕПС-а да се поделе сва бирачка места која имају више од 2.000 бирача.

Провера бирачких спискова

Градска управа Пожаревца је по расписивању избора издала обавештење на званичном сајту Града о увиду у бирачке спискове. Обавештења су и у штампаној форми истакнута на неколико места у згради локалне самоуправе:

– Сваки грађанин може и лично да провери да ли је у бирачком списку одласком у собу број 23, у згради Градске управе, радним данима. Такође, провера може да се изврши електронским путем преко сајта Министарства управе и локалне самоуправе Србије, наводи Слађана Петрушић.

У Граду Пожаревцу пред бирачима ће 2. јуна бити један бирачки листић, док ће у Градској општини Костолац бити два бирачка листића, јер тамо грађани бирају и одборнике Скупштине Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

У бирачком списку Града Пожаревца уписано је  57.162  бирача, а у Градској општини Костолац 11.330, што је укупно 68.492 бирача.

На локалним изборима 2. јуна за Скупштину Града Пожаревца бира се 68 одборника, а за Скупштину Градске општине Костолац 21 одборник.

            Д. Д.

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content