2020-07-05T09:33:11+02:00 5. јула, 2020. 09:33 |

Лука чека одлуку

Фудбалски ас са Вашаришта, искусни Предраг Лука, после више од три месеца паузе, једва чека да почну припреме. У Младом раднику је поникао, играо у Раду, доживео славу у Партизану, па после играо у Лучанима (Младост), ОФК Београду,Темнићу, Слоги 33 (Петровац на Млави) и потом се вратио у матични клуб.


     -Дошао сам на Вашариште зимус. После успеших припрема у Охриду, слабије смо стартовали почетком пролећног дела. Два кола, два пораза. Победилли су нас Борац из Чачка и Шумадија у Аранђеловцу. Требало је да будемо домаћин Тутину, али је проглашено ванредно стање. Та велика пауза    је много пореметила наше планове, каже Лука.

     Слаб пролећни старт, прекид првенства и одлука да се затечена табела „замрзне“, све је то унело велику стрепњу међу Пожаревљане.

     -Били смо у доњем делу табеле, на 16 месту. То је зона сумрака. Пожаревац треба да има српсколигаша и да је првенство настављено били бисмо у горњем дому. Овако, стрепимо до коначне одлуке ФСС односно ФС РЗС. Све ће се то знати до краја овог месеца. Верујем  да ће одлука о останку истог броја клубова на „Западу“ бити прихваћена и да ће Млади радник 1926 и у сезони 2020/21. бити српсколигаш.        

     То је и право решење за недужне клубове.

     -То сви очекујемо. Ове недеље почињемо са припремама и већ прве недеље јула играћемо прву утакмицу провере са београдским Радом на Вашаришту које је сада спремно у сваком погледу, каже Лука. 

                                                                                        Текст и фото: Р. Сандић