2019-10-24T10:16:16+02:00 24. октобра, 2019. 08:35 |

МАГДАЛЕНА ИЛИЋ: Прво шах, па аикидо и балет

Магдалени Илић, ученици петог разреда Основне школе „Бата Булић“ у Петровцу на Млави, државној првакињи у шаху у категорији такмичарки основних школа, у Спортском савезу Општине прошле недеље уручени су поклони и диплома за успехе које је остварила у овој години. Диплому је Магдалени уручио генерални секретар Спортског савеза Општине Дејан Милошевић, који је истакао да је Савез био у праву када је 2019. прогласио годином шаха, атлетике и планинарења, јер су у свим овим спортовима до сада остварени одлични резултати.

Чланица Шаховског клуба „Слога“, памтиће ову годину по бројним такмичењима на којима је учествовала: Светосавски куп, Првенство Централне Србије где се борила за прво место, па Школско првенство у Пироту где је победила у шест партија и имала само један реми. Постала је првакиња са 16 победа и једним ремијем што је, како каже њен тренер Момчило Живковић „фишеровски резултат“. Магдалена је учествовала и на  Међународном првенству на Сребрном језеру где је у укупном пласману заузела 4. место, а у својој категорији освојила сребрну медаљу. На последњем такмичењу, Републичком првенству у Бањи Ждрело у оквиру Српске лиге Исток, одиграла је две партије и остварила две победе.

Магдалена воли шах, јер, како сама каже, воли да размишља, да решава проблеме и тако развија  мождане вијуге. Поред шаха бави се и реалним аикидом – системом самоодбране, а већ седам година вежба и балет.