2019-09-19T08:46:33+02:00 19. септембра, 2019. 08:46 |

Магична привлачност Голубачког града

После реконструкције Голубачке тврђаве, Голубац све више привлачи пажњу туриста о чему сведоче и подаци о броју посетилаца у протеклих осам месеци. Забележена је, наиме посета од око 80 хиљада домаћих и страних гостију од којих је око 60 хиљада пожелело да види комплекс „Голубачки град“ са обновљеном тврђавом и манастир Тумане. На листи туристичке понуде на првом место је Голубачка тврђава, следе спортови на води, Сајам туризма, манастир Тумане и активан одмор у природи.


-Само прошле године на Дунаву код Голупца зауставило се 50-ак бродова крузера, а ове године биће их дупло више што говори о заинтересованости странаца за разгледање Голубачке тврђаве која постаје наш бренд и окосница туризма, каже председник Општине  др Небојша Мијовић који исти значај придаје и заједничкој туристичкој понуди подунавских општина са Румунијом у оквиру програма прекограничне сарадње.

Завршена реконструкција Голубачке тврђаве, реализација ИПА пројекта  у вези са малограничним прометом са Румунијом и статус Лучког подручја на Дунаву отварањем граничног прелаза Усије-Нова Молдава, Голубац постаје водећа туристичка дестинација на Дунаву. Овим предностима додајмо и Дунавску бициклистичку руту  EuroVelo 6 којом годишње прође од 10.000 до 15.000 бициклиста из Европе као и могућности једрења управо у делу Дунава који је код Голупца најшири у свом току.

Љ. Настасијевић