Чланови Клуба љубитеља књиге „Мајдан” овогодишњи Светски дан поезије, 21.март,  обележили су низом јединствених манифестација. Уместо класичне поетске вечери ствараоци из Пожаревца и Костолца овај пут су се дружили са ђацима, укључили у Месец борбе против рака и своје стихове јавно говорили пролазницима.

У школи “Моша Пијаде” Кленовник

„Мајдановци“ су обележавање Дана поезије започели у среду, 20.марта, са ученицима школе „Јован Цвијић” у Кленовнику. Дружење које су осмислиле уредница часописа „Мајдан” мср Ана Хранисављевић и учитељица Весна Пешић Животић пробудило је интересовање за за лепу писану реч и поезију. Тако су настале и први заједнички стихови ученика са једне и песника Клуба Славице Пејовић, Зорана Стојићевића Рикарда, Магдалене Реџовић, Гордане Славковић, Радмиле Стојадиновић и Љубисава Грујић Грује са друге стране. Подршку скупу пружила је и руководилац Библиотеке у Костолцу Рената Минић.

На промоцији у Мајданпеку

У вечерњим сатима ствараоци су се упутили у Мајданпек где је у оквиру Националног дана борбе против рака дојке Пожаревљанка Радмила Стојадиновић представила роман „Хоћу свој живот назад”. Реч је о делу у коме је ауторка пренела сопствену борбу са опаком болешћу. Домаћин промоције у овдашњем Центру за културу било је Удружење жена „Нисмо сами”.

Песници у Градском парку у Пожаревцу

На сам Светски дан поезије, тачно у подне, чланови „Мајдана“ окупили су се у пожаревачком Градском парку и пред спомеником Милошу Обреновићу говорили ауторске стихове различитих жанрова. Случајним пролазницима ове тренутке улепшали су Ана Хранисављевић, Славица Пејовић, Славица Јовановић, Љубисав Грујић, Миланка Голубовић, Гордана Митић, Радмила Стојадиновић, Катарина Стевић Тасић и Миле Јанковић који су са овог места уз стихове послали поздраве и честитку свим песницима света.

Влада Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content