Пожаревачки градски хиподром је током мајских празника био стециште најквалитетнијих коњских грла из Србије и иностранства, касача и галопера. Наиме, у организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“, 2. маја одржан је први тркачки дан у овогодишњој такмичарској сезони под називом „Мајски састанак“.

На програму је било осам трка, пет касачких и три галопске, а власницима победничких коњских грла су осим пехара, припале и новчане награде.

ТРКЕ „TANIA DU VIVIER“, „РЕСАВА“ И „МИОДРАГ ПЕТРОВИЋ КУМ“

У првој касачкој трци „Tania du Vivier“ на 2.200 метара, тријумфовало је грло Gestion Prior, Саве Мутавџића из Панчева, истовремено и тренера победничког коња. У сулкама је био Бранислав Мукић, а време за које је осмогода ћерка Neutrondu Cebea и кобиле Question Prior, прешла oву дистанцу је 1:18. Пехар победничком тиму уручио је потпредседник Скупштине Коњичког друштва „Кнез Михаило“ Бојан Јосифоски.

Тријумф грла Gestion Prior у трци касача “Tania du Vivier”

Друга по реду била је касачка трка „Ресава“, дужине 1.600 метара. Прва кроз циљ, у сулкама којима је управљао Драган Стојиљковић, уједно и тренер, била је кобила Baby Doll, власника Игора Николића из Велике Плане. Реч је о трогодој кћи Rincope Jet и кобиле Baileys, која је на хиподрому у Пожаревцу остварила нови лични рекорд и 1.600 метара у сулкама истрчала за 1:22,2. Победнички пехар уручио је члан КД „Кнез Михаило“ и дугогодишњи тренер вотлижера Ратибор Миљковић.

Baby Doll најбољи касач у трци “Ресава”

Након запажених наступа у Београду и Касидолу, победу у галопској трци „Миодраг Петровић Кум“, на 1.300 метара, однела је кобила In my dream, којом је управљао Алекса Станаревић. Коњ је у власништву Ергеле „Љубичево“, а тренер Марко Брезјановић. Током трке, кобила је „лагано ушетала“ на спољни део стазе и за дужину и по коњског тела, са временом од 1:18,3, прва прошла кроз циљ. Председник Управног одбора КД „Кнез Михаило“, тренер вишебојаца, петоструки витез и кум Миодрага Петровића, Раде Миловановић, уручио је пехар директору Јавног предузећа „Љубичево“ Мирку Стојановићу. Иначе, четворогодо победничко грло ћерка је Jaspe Ocean и кобиле Izabel.

ТРИЈУМФИ ЛЕПОГ МИЋЕ, FELLY И NO FEAR OF’ EM

У надметању касача домаћег одгоја од три године и старијих, под називом „Новица Андрејић Гуџоман“, на 1.600 метара, са временом од 1:18,7 први кроз циљ прошао је Лепи Мића, у власништву Евелин Хорват из Милешева. Тренер грла је Александар Димитријевић, док је на сулкама био Марко Гајић. Члан КД „Кнез Михаило“ Србољуб Симић уручио је пехар власнику победничког грла, четворогодог потомка Distrinusa и кобиле Lolite Ganzolo.

Након два узастопна пробијања старт машине, победник галопске трке „Небојша Дозет Белан“, на дистанци од 1.100 метара је коњско грло Felly, у власништву Милана Рашића, тренер је Златко Антонић. Џокеј Ален Ордог успео је да исконтролише љуту галоперку и за 1:04,3 успешно приведе трку крају и први прође кроз циљ. За дужину коњског тела Felly је била испред другопласиране Mistic Bel, Спортског коњичког удружења „Шендековић“. Ово је први наступ, уједно и тријумф петогоде Felly у овој години, ћерке Honoured Guest и кобиле Fortunica. Члан КД „Кнез Михаило“ и троструки витез Љубичевских коњичких игара Љубиша Петровић, уручио је победнички пехар породици Рашић. Осим власнику, почасне награде додељене су и тренеру и јахачу победничког грла.

НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ НА КРАТКОЈ ДИСТАНЦИ CORVO BABЕ

Након званичне одлуке судијског колегијума, у касачкој трци „Радојица Стоимировић“ дугој 1.600 метара и временом од 1:16,6, на победничком постољу нашло се грло No fear of’ Em, од Father Patrickа и кобиле Flicka Kronos, власника Миодрага Загорца из Суботице. На сулкама коњског грла кога тренира Моника Кеченовић, нашао се њен супруг Борис Кеченовић. Дугогодишњи секретар Удружења судија Коњичког савеза Србије и члан КД „Кнез Михаило“ Радомир Аврамовић, уручио је пехар власнику и возачу сулки који је у маниру имена победничког грла, без имало страха, изборио сигуран тријумф.

Победнички пехар љубичевском грлу у надметању галопера у трци “Миодраг Петровић Кум”

Велика борба водила се током галопске трке „Ђенерал Илија Гојковић“ на 1.600 метара. Грло Iconist Ергеле „Љубичево“ није успело да узврати галопу Retonvalа који је заједно са јахачем Миланом Конкољем, а захваљујући тренеру Тамари Шендековић, истрчао стазу за 1:38,1 и за дужину коњског тела први прошао кроз циљ. Retonval, четворогодно грло, потомак је Le Harve и кобиле Resistance. Директор Коњичког друштва „Кнез Михаило“ Александар Миленковић уручио је пехар Даниелу Вујићу, власнику победничког коња у овој трци.

Победници галопске трке “Ђенерал Илија Гојковић”

Последња трка која је на градском хиподрому у Пожаревцу одржана у оквиру Мајског састанка у организацији КД „Кнез Михаило“ јесте „1. мај“. Касачи су се надметали на стази дугој 1.600 метара, а победнички пехар отишао је у Црвенку. Прво кроз циљ прошло је грло Немање Радмановића Corvo Baba, од Exploit Cafа и кобиле Morwen Babe. На сулкама је боравио Борис Новић, док је тренер Борис Сурла. Corvo Baba је током читавог надметања био смирен и сталожен, добро је водио трку, остваривши временски резултат од 1:15,7, који је истовремено и најбољи резултат на краткој дистанци, у спринту дугом 1.600 метара. Члан Управног одбора КД „Кнез Михаило“ Никола Степановић, предао је пехар члану породице Радмановић.

Наредни тркачки дан на градском хиподрому у Пожаревцу, љубитеље коњичког спорта очекује већ крајем јуна, поводом Градске славе Свете Тројице.

Текст: М. П.
Фото: Т. Р. и И. Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content