У суботу, 13. маја одржане су Синдикалне радничко-спортске игре радника са територији града Пожаревца и градске општине Костолац. Ова спортска приредба, која је ове године окупила око 400 такмичара из 13 радних јединица, организује се од 2007. године и прерасла је у репрезентативно спортско дружење запослених у јавним предузећима и установа на овој територији.

     Такмичење се одвијало у осам дисциплина, и то мали фудбал, баскет, риболов, надвлачење конопца и стрељаштво у мушкој категорији. Одбојка је окупила комбиноване, мушко-женске екипе, док се и у мушкој и женској конкуренцији одржало још надметање у стоном тенису и пикаду као и први пут ове године ревијално у надвлачењу конопца за жене.

      „Мајски сусрети“ овога пута окупили су такмичаре из Привредног друштва „Производња, ремонт и монтажа машина и опреме“ или скраћено ПРИМ, ПД „Аутотранспорт“, „Костолац-услуге“, „Георад“, Полицијска управа Пожаревац, Јавно предузеће ПТТ Пожаревац, Казнено-поправни завод Забела, Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“, „Водопривреда“ д.о.о., Завод за јавно здравље Пожаревац, Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“, Градска управа Пожаревац, као и представници просвете

     У дисциплини  мали фудбал најбоља је била екипа ПРИМ-а, као и у баскету и надвлачењу конопца за мушкарце. У спортском риболову је тријумфовала екипа „Аутотранспорт”, која је била најбоља и код надвлачења конопца за даме. Представници КПЗ Забела тријумфовали су у категорији стрељаштво, пикадо мушкарци, и одбојка мешовито. Екипа „Костолац услуге” тријумфовала је у категорији пикадо за даме и стони тенис мушкарци, док је у истом такмичењу, у категорији за даме најбоља била екипа Поште.

     Пехар за свеукупног победника и прелазни пехар као најбољој екипи 16. Мајских сусрета припао је ПРИМ-у Костолац.

     Такмичење се у већини дисциплина одржало на теренима пожаревачког Спортског центра, док се у одбојци надметало у пожаревачкој основној школи    „Десанка Максимовић“,  у стрељаштву у пожаревачкој стрељани „Стрелац“, а риболовци су своје вештине приказивали на „Дунавцу”.

      Мајске пријатељске сусрете је на свечаности након такмичења затворио Миомир Војиновић, председник Организационог одбора.

                                                                                                                       С.С.  Фото: СЦ Пожаревац

Share.

Comments are closed.

Skip to content