2019-09-14T13:37:54+02:00 14. септембра, 2019. 13:37 |

Мали мајстори интелектуалних вештина

Средином протекле недеље у Београду је одржана трећа „BrainObrain“ променада – манифестација која окупља организације које се баве едукацијом и афирмацијом деце. Тим поводом са децом су се уз представнике Дечије академије „BrainObrain“ дружили едукатори и волонтери УНИЦЕФ-а Удружења „Чеп за хендикеп“ као и тим Савремене основне и Савремене гимназије у Београду.

Ово окупљање била је прилика да се уз забаву  уруче дипломе деци из Пожаревца и Костолца која су прва у Србији завршила комплетан „BrainObrain“  програм који траје две ипо године године. Најуспешни су:  Милица Волић, ученица 5. разреда ОШ „Јован Цвијић“ Костолац, Лара Пауновић  6. разред ОШ „Вук Караџић“, Уна Рајчић, Ђорђе Банковачки и Милош Риђић – сви ученици 7. разреда ОШ „Вук Караџић“ који су овом приликом  су пред бројном публиком презентовали неке од интелектуалних вештина које су стекли и изазвали велико одушевљење присутних, а својим наступом достојанствено презентовали Пожаревац.

–  За тако нешто потребна је велика истрајност, упорност, одлучност и самодисциплина. Поносна сам на њих јер су научили како да остваре своје циљеве, а такође и да не посустану у тешким тренуцима које неминовно сви понекад имамо, већ да нађу унутрашњу снагу и да наставе даље. У свему овоме, имали смо и велику подршку њихових родитеља којима сам лично веома захвална на указаном поверењу. Ова деца су предодређена за велики успех  и срећна што сам имала част да будем део њиховог школовања и одрастања, и знам да ћемо тек  бити поносни на њихове успехе, истакла је овом приликом Татијана Бундало „BrainOBrain“ едукатор за Пожаревац.

„BrainObrain“ је дечија образовна платформа која је током 16 година са успехом трансформисала више од 2 милиона деце широм света. Често је  називају и најуспешнијим пионирским подухватом који је прерастао у разгранату мрежу институција у којима се са децом ради на развоју вештина математике, неуро-лингвистичког програмирања и животних вештина. Програм је пореклом из Индије и постоји у 36 земаља у свету а од септембра 2016. и у Београду, Кикинди, Лозници, Новом Саду, Пожаревцу, Врању, Зајечару и Нишу и многим другим градовима у Србији. Оснивач глобалног BrainObrain програма је Индијац Ананд Субраманиам. Све више малишана успешно савладава школске и животне задатке и изазове захваљујући овој револуционарној индијској методи менталне артиметике уз коришћење абакуса.

Влада Винкић