2020-10-07T23:09:15+02:00 7. октобра, 2020. 13:24 |

Малишани из ПУ „Љубица Вребалов“ маскирани код градоначелника

 

У оквиру Дечије недеље која се одржава  од  5. до 9. октобра под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“,  Предшколска установа „Љубица Вребалов“  Пожаревац организовала  је традиционални маскенбал за малишане.

Старије групе пожаревачких вртића продефиловале су градом прерушене у своје омиљене јунаке, принцезе и принчеве, виле, вештице, гусаре, кловнове и на тренутак оживели популарне ликове из бајки.


Своје жеље о томе у каквом граду желе да живе деца су пренела градоначелнику  Саши Павловићу.  Група малишана обишла је Градску кућу и са градоначелником  разговарала о томе на који начин се Град стара о дечијим правима. Павловић је, каже, уживао у њиховом друштву, а  нашао је и „замену“:

-Изабрали смо и малог градоначелика. Надам се да су деца из наше куће понела лепе утиске, рекао је, пожелевши малишанима срећно одрастање, детињство и боравак у ПУ „Љубица Вребалов“.На нама је да им олакшамо, улепшамо и омогућимо што боље услове за безбрижно одрастање, рекао је Павловић који је малишане обрадовао пригодним поклонима .

Директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар истакла је да се ове године Дечија недеља обележава у смањеном капацитету, али да је све прилагођено дечијим правима и потребама како они не би приметили да је ситуација другачија него иначе.

-Маскенбал је посвећен свој деци, а посебно предшколцима који су обишли различите локације у граду и на позив градоначелника дошли у посету и донели поклончиће. У наредном периду надамо се наставку сарадње и чешћим посетама, рекла је Лончар.

И.Р.