Црвени крст Мало Црниће је поводом Светског дана добровољних давалаца крви организовао свечану академију.  Поред чланова Црвеног крста, младих волонтера, добровољних давалаца крви, учесника конкурса „Крв живот значи“, наставника, директора Јавних установа и бројних гостију присуствовали представници локалне самоуправе: заменик председника Општине, Данијел Сурдуловић;  председница Скупштине општине Горанка Стевић и помоћница председника Општине Александра Митровић.

Присутнима се обратила Данијела Цвејић, председница Црвеног крста Мало Црниће:

– У Црвеном крсту се негује тимски рад и међусобна сарадња.  Зато су и резултати добри. Од велике важности је и добра сарадња са локалном самоуправом и председником општине, Малишом Антонијевић и његовим сарадницима коју имамо. Овај дан нам је врло важан, јер је посвећен добрим људима, људима који имају велико срце. Ту величину одређује њихова доброта, хуманост, спремност да помогну свима, којима је помоћ потребна. Негде сам прочитала  да човек као појединац може много да уради и  уверена сам да може.  Ви управо то радите својим хуманим делима, рекла је Данијела Цвејић.

Признања

На свечаности су додељена и признања даваоцима крви за вишеструко давање крви и то доктору Александру Златковићу за 35 давања крви и за 20 Братиславу Миленковићу и Новици Марјановићу.

Добитници признања на конкурсу литерарном и ликовном конкурсу „Крв живот значи“ су у категорији ликовних радова: Невена Стокић, Сара Гојковић, Марија Ћирковић ; Елена Георгијева, Дуња Јовић, Василије Милосављевић, Јана Савић,  Николина Миленковић, Сара Милојковић.

У категорији литерарних радова најбољи је радове су написали: Жељана Петровић, Матеја Јовановић, Михајло Радојковић, Дарија Димитријевић, Николина Миленковић, Лена Радивојевић, Лана Стојановић и Јован Миловановић.

Присутнима се обратила Данијела Божичковић Радуловић, директорка Библиотеке у Малом Црнићу:

-Имате моћ да спасите живот, дајте крв. Крв је заменљива, а живот није. Крв коју дајете, даје некоме другу шансу за живот. Дајте крв, можда ће сутра и вама требати. Сада није време да мислимо на оно што немамо. Хајде да мислимо на оно шта можемо са оним што имамо. Будите добровољни давалац крви. Неко ће вам у својим мислима рећи једно велико хвала, и то је довољно. Некоме ће ваша хуманост вратити осмех на лице.

Share.
Leave A Reply

Skip to content